Friday 16 October 2009

The Hazards of Love


Αλλιώς, οι κίνδυνοι της αγάπης. Η πιο πρόσφατη δουλειά των Αμερικανών Decemberists. Πιστοί στο στυλ και τον ήχο τους, έβγαλαν έναν δίσκο αρκετά πιο ηλεκτρικό από ότι παλιότερα, με ωραία ριφάκια να ξεπετάγονται μέσα στα τραγούδια.

Το Hazards of Love είναι μια rock opera, έχει δηλαδή μια ιστορία που εξελίσσεται μέσω των τραγουδιών. Έχει να κάνει με έρωτα, ζήλια, μίσος, εκδίκηση, φανταστικά πλάσματα, όλα δεμένα όμορφα με τρόπο άκρως θεατρικό σε ένα παραμύθι.

Ο Meloy δεν τραγουδάει μόνος του, αλλά τον συνοδεύουν 2 γυναικείες φωνές (Becky Stark των Lavender Diamond και Shara Worden των My Brightest Diamond). Ειδικά το “The Queen’s Rebuke / The Crossing” (που είναι μάλλον και το πιο «βαρύ» κομμάτι του δίσκου) είναι απίστευτο.

Εν ολίγοις ωραιότατος δίσκος που επιβάλλεται να ακούγεται ολόκληρος και με σωστή σειρά, παρόλο που τα τραγούδια στέκουν όμορφα και από μόνα τους. Ακολουθεί το προαναφερθέν The Queen’s Rebuke / The Crossing...enjoy.



5 comments:

  1. Αυτό που μου κανε εντύπωση στον ήχο τους και δεν μου τους αφήνει αδιάφορους είναι ο ιδιαίτερα γνώριμος (purple) ήχος του Hammond organ που ακούγεται από τη Jenny Conlee...
    Να θυμηθώ να σας διηγηθώ κάποτε και για το Lord. :P

    ReplyDelete
  2. "ax nai pappou pes mas kamia istoria!!!" kai siga siga, distaktika stin arxi, mazeutikan ta paidakia gyrw apo ton pappou dipla sto tzaki....

    "mia fora k enan kairo gennithike ....o lord"

    ReplyDelete
  3. "...kai epeita gennithike i mousikh!"

    ReplyDelete
  4. Kai sthn synexeia o kalpman, kai dihgh8hke thn istoria twn prohgoumenwn...(oxi oti tou zhthse kaneis dld :P)

    ReplyDelete
  5. an prosekseis to zhthse o leo...sry, o Raistlyn :P

    ReplyDelete