Monday 12 October 2009

Περι αλλαγής..

Τις τελευταίες μέρες, εκλογές γαρ, ακούστηκαν άπειρα περί αλλαγής. Αλλαγής πλεύσης στην εξουσία, αλλαγής προτιμήσεων των πολιτών, αλλαγής προς το καλύτερο, προς το πιο πράσινο (ποικιλλοτρόπως)..

Αν μη τι άλλο, οι περισσότεροι ελπίζουν για αλλαγές. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως μερικές φορές αυτές έρχονται μόνες τους και είναι αντίθετες απ' αυτές που ελπίζαμε. Μερικές φορές οι καταστάσεις αλλάζουν εμάς τους ίδιους, κάνοντας μας αυτό ακριβώς που ορκιζόμασταν πως θα αλλάξουμε.

111 προσαγωγές τις προάλλες στα Εξάρχεια, ετεροχρονισμένα και αψυχολόγητα αντίποινα σε μια εξίσου αψυχολόγητη επίθεση κουκουλοφόρων.

Η ισχύς δυστυχώς, όταν είναι απόλυτη,  μπορεί να διαφθείρει απολύτως ακόμα και τις καλύτερες προθέσεις..

Καταγραφή καρτοκινητών, εγκατάσταση ακόμα περισσότερων συστημάτων παρακολούθησης, παραπάνω  αστυνομία, θωρακισμένα οχήματα, και ο κλοιός στενεύει τις τελευταίες μέρες σαν σε fast forward κλιμάκωση παράνοιας και φόβου...

"Handlebars" - Flobots, γιατί απλά ήταν το πρώτο clip, το πρώτο τραγούδι, το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό αφού ξεθύμανα από τις ειδήσεις..

2 comments:

  1. Είχα ακούσει το συγκεκριμένο κομματάκι αλλα δεν είχα δει το ομολογουμένως πολύ δυνατό videaki... καλή τροφή για σκέψη μπορώ να πω... όσο για τις ειδήσεις, το μόνο που άκουσα ήταν η διάλυση των oasis και μερικές συναυλίες εδώ και κεί... (δεν κλέινω τα αυτία μου, απλά περιμένω να υπάρξουν όντως ειδήσεις... ποιοί προσήχθησαν από τα εξάρχεια, για ποιό λόγο επιτέθηκαν κουκουλφόροι προηγουμένως και τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας είναι πράγματα που τα ακούμε αναμασημένα εδώ και χρόνια... όπως επίσης το καταπληκτικό - όποιος αστυνομικός αγγίζει πολίτη θα διώκεται από το σώμα.. δεν περιμένω πολλά από τη χώρα μου αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όπως επίσης και το ότι το τραγουδάκι τα σπάει.)
    P.S. - αυτή ήταν μια Mεγάλη παρένθεση. :P

    ReplyDelete
  2. @Kalpman : dinato videaki --> Pearl Jam Do the evolution..einai gia na klais pou dn genni8ikes e3wgiinos...
    @George M : ffffff!sto vourko einai i gi katw apta podia mas k meis paizoume me ta sk**a k ftiaxnoume ton epomeno "Kalitero Irwa"...
    B.

    ReplyDelete