Friday 29 January 2010

Welcome to the world of Pain of Salvation. Come inside, have a cup of life…




…but know this – go too deep and you might never be the same again!
Με αυτή την προσφώνηση μας καλοσορίζουν στο επίσημο site τους.. Όσοι τόλμησαν, θα πούν ότι έχουν δίκιο!

Αποτελούν επάξια, έναν ποιοτικό πυρήνα τα τελευταία χρόνια στην υποτιμημένη ομολογουμένως, metal σκηνή. Ο λόγος για τους Σουηδούς Pain of Salvation, οι οποίοι στηρίζουν -με τα 1000, το ευρωπαϊκό οχυρό (όπως κάνουν άλλωστε για χρόνια μεγάλα σουηδικά ονόματα όπως οι In flames, Opeth κλπ). Ο ιδυτής και vocalist Daniel Gildenlöw από την τρυφερή ηλικία των 11 όπου και ίδρυσε την πρώτη του μπάντα, είχε διακριθεί στα φωνητικά. Σήμερα χαρακτιρίζονται από τα καλύτερα progressive metal συγκροτήματα, ενώ μόνο τυχαίο δεν είναι ότι οι Dream Theater τους έχουν επιλέξει ως support για τις επόμενες περιοδίες τους! Ηχογράφησαν το πρώτο τους album "Entropia" το 1997 ενώ διανεμήθηκε από τις δισκογραφικές μάλλον επισοδειακά, αφού στην Ευρώπη αυτό πραγματοποιήθηκε δυο χρόνια μετά. Κατέκτησαν την παγκόσμια σκηνή στο τρίτο album τους "The Perfect Element, part I" το 2000 ενώ αυτό που τους ξεχώρισε πραγματικά από το "πλήθος" ήταν τo concept album τους με τίτλο "ΒΕ" το 2004. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Gildenlöw το επεξεργάζοταν από το 1996!
Έχουν να εμφανιστούν στις ΗΠΑ από το 2004 όπου εναντιώθηκαν στην πολιτική του Bush μεταξύ άλλων και για το "φακέλωμα" των όποιων επισκεπτών τους. Άγνωστο το αν ο Obama θίγει ή όχι τα δημοκρατικά δικαιώματα του Gildenlöw, οι ίδιοι δεν έχουν ανακοινώσει ακόμη εμφάνιση στις ΗΠΑ.

Εν αναμονή του νέου τους album "Road Salt" μας έδωσαν υλικό για να τσιμπολογάμε, στο πρώτο και πρόσφατο EP τους "Linoleum" (2009), όπου με πιο ψυχεδελική διάθεση, βαρύ ήχο και δυνατά riffs με περισσότερο hard rock ύφος (μερικά σημεία του θυμίζουν Sabbath και Tull) φωνάζουν δυνατά παρών!

Πρόσφατα επαιξαν στη Θεσσαλονικη σε ένα mini metal festival με αρκετά ονόματα (Lake Of Tears - επίσης Σουηδοί, Agua De Annique, Disillusion, Scar Of The Sun)...
Δυστυχώς δεν παρευρέθηκα, οπότε όποιος ήταν εκεί ας μας αφήσει ένα feedback...

No comments:

Post a Comment